Pozri, fena nehara kazdy tyzden a plodna je tiez dokopy len par dni v roku, takze nejake to kvilenie tvojho casanovu zvladnes

sonča píše:všetkým prispievateľom, ktorí dajako nechápu, že si môže niekto "dopratať domov nejakého kríženca alebo bezpapiernika". (asi je myslené, že od chovateľa za peniaze...)
Tak ja som si ho dopratala, a je to krásna čivavka, hoci nemá papiere, na ktoré ja kašlem. Taká čivava, akú som si kúpila ja, s papiermi neexistuje, ľudia sa pristavujú, aj turisti, vraj "bjutifl face", fotia si ho, je nádherný a má prekrásny ksichtík. "Mairi" si nevie predstaviť, že by videla naživo rodičov takéhoto niečoho. Tak ja som ich videla obidvoch, a môj havino má 1,5 roka a vyzerá presne ako oni, tak kde je vlastne problém. Samozrejme, že ma to v prvom rade zaujímalo, ako ten havino vyzerá, nekúpim si predsa radšej boxera s PP, keď sa mi takí psy nepáčia. Mne je to jedno, že podporujem takýchto chovateľov, havino je zlatý, rozumný, dokonca má za sebou výcvik, ktorý hravo zvládol, povahu má fantastickú, je dôverčivý a kamarátsky, čo mi stačí. Mal mi presne takúto krásu ponúknuť niekto s PP (a verte mi, že som dlho hľadala), ale nič. Ja s ním nepotrebujem sa chodiť pretŕčať na výstavy, a stresovať ho, tak nejaké preukazy pôvodu si môže každý strčiť. Ja nepotrebujem mať na papieri, že môj havino je výstavný kus, ja to vidím vždy, keď sa naňho pozriem. Kamoška si kúpila už dávnejšie boxera s PP, s ktorým mala také zdravotné problémy, že hrôza, aj si chudáčik dosť málo požil. Tak o čom to tu všetci točíte. Odsudzujem ja vás ako malomeštiakov, čo sa idú pokakať s papierového psa? Moja bezpapierová čivavka ich všetkých hravo strčí do vrecka.
sonča píše:Tak ja som ich videla obidvoch, a môj havino má 1,5 roka a vyzerá presne ako oni, tak kde je vlastne problém. Samozrejme, že ma to v prvom rade zaujímalo, ako ten havino vyzerá, nekúpim si predsa radšej boxera s PP, keď sa mi takí psy nepáčia. Mne je to jedno, že podporujem takýchto chovateľov, havino je zlatý, rozumný, dokonca má za sebou výcvik, ktorý hravo zvládol, povahu má fantastickú, je dôverčivý a kamarátsky, čo mi stačí. Mal mi presne takúto krásu ponúknuť niekto s PP (a verte mi, že som dlho hľadala), ale nič. Ja s ním nepotrebujem sa chodiť pretŕčať na výstavy, a stresovať ho, tak nejaké preukazy pôvodu si môže každý strčiť. Ja nepotrebujem mať na papieri, že môj havino je výstavný kus, ja to vidím vždy, keď sa naňho pozriem. Kamoška si kúpila už dávnejšie boxera s PP, s ktorým mala také zdravotné problémy, že hrôza, aj si chudáčik dosť málo požil. Tak o čom to tu všetci točíte. Odsudzujem ja vás ako malomeštiakov, čo sa idú pokakať s papierového psa? Moja bezpapierová čivavka ich všetkých hravo strčí dovrecka.
oreganka píše:.... a este jedna vec, ktora ma suvis: Polozme si otazku, preco su v utulkoch tak zriedkavo (ak vobec) cistokrvne psy (rozumej psy s PP). Nebude to tym, ze korektny predstavitel plemena (PP) ma presne tie vlastnosti, pre ktore si ho clovek zaobstara, ergo nie je nasledne sklamany ? Nebudu tie tvory v utulkoch prave ti psici, pochadzajuci povodne od ´tiezchovatelov´, ved viete ti za ´dobru cenu´, ktori napokon nesplnili ocakavania proklamovaneho ´plemena´, pripadne ich nasledna neustale nutna veterinarna opatera pripravovala majitela pomaly o posledne gate ?? Ak sa nad tym zamyslime a zaklincujeme to ludskou nezodpovednostou, intoleranciou a degradovanim psa na vec, ktora nesplnila dla ocakavania svoj ucel, tak dospejeme k zaveru - ano, s velkou pravdepodobnostou je tam mnoho z nich.
sonča píše:všetkým prispievateľom, ktorí dajako nechápu, že si môže niekto "dopratať domov nejakého kríženca alebo bezpapiernika". (asi je myslené, že od chovateľa za peniaze...)
Tak ja som si ho dopratala, a je to krásna čivavka, hoci nemá papiere, na ktoré ja kašlem. Taká čivava, akú som si kúpila ja, s papiermi neexistuje, ľudia sa pristavujú, aj turisti, vraj "bjutifl face", fotia si ho, je nádherný a má prekrásny ksichtík. "Mairi" si nevie predstaviť, že by videla naživo rodičov takéhoto niečoho. Tak ja som ich videla obidvoch, a môj havino má 1,5 roka a vyzerá presne ako oni, tak kde je vlastne problém. Samozrejme, že ma to v prvom rade zaujímalo, ako ten havino vyzerá, nekúpim si predsa radšej boxera s PP, keď sa mi takí psy nepáčia. Mne je to jedno, že podporujem takýchto chovateľov, havino je zlatý, rozumný, dokonca má za sebou výcvik, ktorý hravo zvládol, povahu má fantastickú, je dôverčivý a kamarátsky, čo mi stačí. Mal mi presne takúto krásu ponúknuť niekto s PP (a verte mi, že som dlho hľadala), ale nič. Ja s ním nepotrebujem sa chodiť pretŕčať na výstavy, a stresovať ho, tak nejaké preukazy pôvodu si môže každý strčiť. Ja nepotrebujem mať na papieri, že môj havino je výstavný kus, ja to vidím vždy, keď sa naňho pozriem. Kamoška si kúpila už dávnejšie boxera s PP, s ktorým mala také zdravotné problémy, že hrôza, aj si chudáčik dosť málo požil. Tak o čom to tu všetci točíte. Odsudzujem ja vás ako malomeštiakov, čo sa idú pokakať s papierového psa? Moja bezpapierová čivavka ich všetkých hravo strčí do vrecka.
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 3 hostia