Milá Fraga, nebudem sa teraz vyjadrovať k tomu čo tu vypisuješ Rumpeľovi, ale k agresívnym jazvečíkom. Keby si si čo to prečítala o etológii - konkrétne o etológii cicavcov žijúcich v pečetnejších spoločenstvách, boli by ti otázky agresivity podstatne jasnejšie. Zjednodušene agresivita je vlastná všetkým sociálne žijúcim vyšším živočíchom. Ty máš ale asi skôr na mysli vnútrodruhovú, prípadne obrannú agresiu. Nemám chuť sa tu o tom rozpisovať - to len na okraj - agresivita a jej použitie je nevyhnutná na reguláciu spoločenských vzťahov taložených na hierarchickom princípe - tak fungujú aj psy.
Teraz k jazvecom - poznám aj (v tvojom ponímaní) agresívnych jazvečíkov. Kamarátovi sa jeden napríklad pri snahe pohladkať ho zahryzol do semenníka(bol v krátkych nohaviciach) - visel a mykal sa až kým dotyčný od bolesti nestratil vedomie. Jasné, že ty nemôžeš vedieť, čo je to za bolesť keď ťa niekto nakope alebo sa ti niekto zahryzne do vajec!!!!!!!!!! Je to asi ako Hellraiser I.+II.+III.+IV. s Nočnou morou z Elm street a všetkými časťami S.A.W. dokopy. To je jeden prípad. Druhý - asi pred mesiacom náš šteniatkovský pitbulčiak sa chcel zoznámiť s postarším jazvecom a odniesol si ranu pod okom(ale nebral som ho na ruky

) - pri snahe oňuchať ho. Takže - malý, veľký, dlhý , krátky, plemeno také - či onaké - každý dokáže ublížiť ... Videla si už ako malý pes väčšiemu vyhryzol oko?? Ja áno - no to ti bola prdel!! Alebo keď sa pes s košom pustil do druhého bez koša a skončilo sa to s pozdĺžnym odštiepením kaniny - čiže očného zubu - a videl som aj horšie veci
Už to tu ktosi písal - Nič nie je čierne a biele - o tom by si mala porozmýšľať - a to skôr ako mi sem napíšeš jedovitú reakciu.
p.s. hlavne sa neurážaj