ako sa branit

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

Poslaťod Fraga » 12. Sep 2007, 14:34

No neviem asi keby som mala strach z niekoho kto zautočí na mňa isto by som zautočila spat.

Ale ja nie som pes, a podalsie ja som aj napísala moji sa skrčia a pak sa uvidí zatial som im nedala príležitosť aby ich niekto napadol okrem toho pita pri jazere a to sa mi motali krčili okolo noh a potom dvihla do luftu, takže nemali čas zautočiť.

Mas malého psa? yorka? malého vzrastom menšieho ako moji? ak ano tak sa čudujem že reaguješ ako reaguješ. Ale stredné plemeno voči mojim je stále velké...
Naposledy upravil Fraga dňa 12. Sep 2007, 15:03, celkovo upravené 1
Obrázok užívateľa
Fraga

Poslaťod rUM^pEL » 12. Sep 2007, 14:41

Fraga píše:No neviem asi keby som mala strach s niekoho kto zautočí na mňa isto by som zautočila spat.

este raz a pomaly...ako by si mohla zauticit spat ked ziaden utok zo strany toho vacsieho este nenastal..tym padom by si zautocila ako prva a mohla ocakavat poriadnu nakladacku alebo v pripade inteligentneho tvora ako je medzi psami pit len ohrnutie nosom a neskorsie opletacky na sude co zas len pre teba by bolo zle...

Fraga píše:Ale stredné plemeno voči mojim je stále velké...

to je uz chyba v tebe ale velke plemeno je velke stredne stredne atd...tak nemen to co uz je raz dane!
Obrázok užívateľa
rUM^pEL

Poslaťod Fraga » 12. Sep 2007, 15:09

no tak pomaly, lebo ked sa už niekto prihrmí to považujem za útok nemam čas rozmýšlať či prihrmel v dobrom alebo v zlom. Tam ide o sekundy. Okrem iného ked pribehne mierumilovne je to poho ale ked dojde spôsobom, že sa víri prach a cvaka zubami pochybujem, že je to v dobrom...

čo menim? nechapem hovorím všetko väčšie od mojich je "velké plemeno" voči mojim velke. Tu nejde o to aké veľké plemeno ma napadlo že od 25 kg už ide o velké a nie stredné plemená ide o to, že to bol pit. A aj tak je to už jedno.

A čo je môj problem že mam malého psa? tak diky...

A vobec nejde o to či útočí alebo nie keby ho mal uviazaného sa to nestane! Alebo aspon ovládateľného.
Obrázok užívateľa
Fraga

Poslaťod rUM^pEL » 12. Sep 2007, 15:42

Fraga píše:ale ked dojde spôsobom, že sa víri prach a cvaka zubami pochybujem, že je to v dobrom...

a v priemere to zvyknu robit castejsie male psy ako mas ty...a teraz povies ale ano ale oni sa boja tak zo starchu..blablabla..takze nie je to zle je to len vyhovorka..ale ked to spravi vacsi pes podla teba obrovske hovado lebo je vyssi od tvojho o par cm tak uz je zle..ujasni si co hovoris...lebo ked na mna zacne cerit zuby jazvecik mimochodom este donedavna najagresivnesie zviera na svete! tak mu milerad kopnem do hlavy bez toho ze by mi jeho zuby az tak neublizili...pes ako pes uz to konecne pochop...
Obrázok užívateľa
rUM^pEL

Poslaťod Nils » 12. Sep 2007, 17:38

rea píše: pravda zväčša býva v kompromise.

rea alias vlčica - ak použijem tvoj nick z CZ-pes: PRAVDA je v zásade to, na čom sa väčšina ľudí dohodne - to hovorí nielen filozofia pragmatizmu ale aj každodenná realita. S ďalšími časťami tvojho príspevu viac - menej súhlasím. Aj keď zo skúsenosti viem, že aj medzi psami sa nájdu devianti, ktorých výchova či prevýchova býva len málo úspešná - a to aj keď ju realizuješ v zmysle tebou spomínaných zásad. Ale to je debata o inom, problémy spomenuté v tomto príspevku...sú v absolútnej väčšine problémami ľudí...

p.s. ...za výber plemena Beaceron máš u mňa +
V MINULOSTI SOM BOL DOSŤ NAMYSLENÝ, ALE DNES UŽ NEMÁM ŽIADNU CHYBU !

Keď auto - tak žihadlo! Keď žena - tak ohnivá! Keď pes - tak PITBULL !
Obrázok užívateľa
Nils

Poslaťod rea » 12. Sep 2007, 17:55

Nils píše:
rea píše: pravda zväčša býva v kompromise.

rea alias vlčica - ak použijem tvoj nick z CZ-pes: PRAVDA je v zásade to, na čom sa väčšina ľudí dohodne - to hovorí nielen filozofia pragmatizmu ale aj každodenná realita. S ďalšími časťami tvojho príspevu viac - menej súhlasím. Aj keď zo skúsenosti viem, že aj medzi psami sa nájdu devianti, ktorých výchova či prevýchova býva len málo úspešná - a to aj keď ju realizuješ v zmysle tebou spomínaných zásad. Ale to je debata o inom, problémy spomenuté v tomto príspevku...sú v absolútnej väčšine problémami ľudí...

p.s. ...za výber plemena Beaceron máš u mňa +

No veď jasné, nič nie je čierne, alebo biele. Ak už má teda niekto psa, u ktorého sa výchova alebo prevýchova nedarí, alebo pre mňa za mňa stav jednoducho nechce riešiť, ostáva ešte nejaká ohľaduplnosť, ale to je ako píšeš zas problém ľudí. Niekto chce zas v precitlivelosti ohľaduplnosť nadmieru a škodí tým vlastnému psovi. Tých situácií a podmienok a okolností je vo všetkom okolo psov a ľudí tak veľa, že sa dá debatovať večne. Alebo aj hádať, čo je na škodu. Dík za + , odkážem aj hafanom. :wink:
Od prvého až do posledného dňa spoločného života so psom sa stávaš zodpovedným za to, čo Tvojho psa v živote stretne. Dobré, aj zlé. Skôr, ako si ho privedieš, uisti sa, že si to uvedomuješ!
http://vlcica.rajce.idnes.cz/
Obrázok užívateľa
rea

Poslaťod Fraga » 12. Sep 2007, 18:51

rUM^pEL píše:
Fraga píše:ale ked dojde spôsobom, že sa víri prach a cvaka zubami pochybujem, že je to v dobrom...

a v priemere to zvyknu robit castejsie male psy ako mas ty...a teraz povies ale ano ale oni sa boja tak zo starchu..blablabla..takze nie je to zle je to len vyhovorka..ale ked to spravi vacsi pes podla teba obrovske hovado lebo je vyssi od tvojho o par cm tak uz je zle..ujasni si co hovoris...lebo ked na mna zacne cerit zuby jazvecik mimochodom este donedavna najagresivnesie zviera na svete! tak mu milerad kopnem do hlavy bez toho ze by mi jeho zuby az tak neublizili...pes ako pes uz to konecne pochop...

Rumpel prečo ja mam pochopiť? Prečo ty nechápeš? Môj pes nie je agresívny! Mali by chápať majitelila pitov a teda aj ty! Aby som upresnila (resp. psov, útočných, zapárajúcich a bijúcich sa)

Ano maš pravdu prave o tom som vravela ked nakopneš chudaka jazveca tak je po nom ale ked nakopneš pita neviem ako by to dopadlo (hlavne ak by sa tak seklo decko!) (Neviem o prípade, kde by jazvečík na smrt dokúsal človeka ak vieš kludne napís rada sa dozviem niečo nové), ale u mna jednoznazne počkala by som kym dodycha spokojny? Ja sa totižto dohrýzť nenechám a ani svojich psov. (v tomto prípade jazvecov, ak by šlo o velkeho psa ani toho nie - dala by som dole koš!) (pre podaktorých náhubok aby im to bolo jasné.)

Pochop že mi ide o jedno aby sa psi nebili!!! Preto máš pravdu nechápem prečo niekto nevie pochopiť že si ma psa držať na vodítku a az niekto ako napr. ja so svojimi prejdem ho može mať na volno pre mna za mna nech aj lieta, ale nech neohrozuje mna a mojich krpcov. POCHOPITELNE? uz jasnejsie to napisat neviem...dik.

Nepatrím k tým, ktorí kričia na kilometer drz si psa, ale ked prekročí moju hranicu tak ma smolu aj pit.
Obrázok užívateľa
Fraga

Poslaťod rUM^pEL » 12. Sep 2007, 19:08

Fraga píše:Rumpel prečo ja mam pochopiť? Prečo ty nechápeš? Môj pes nie je agresívny! Mali by chápať majitelila pitov a teda aj ty! Aby som upresnila (resp. psov, útočných, zapárajúcich a bijúcich sa)

ja uz nemam co dodat..ty asi poznas kazdeho ze vies ze kazdy pit je agresivny..stavim sa s tebou o co chces ze pri osobnom kontatke tvoj dokonaly pes by zacal vrcat brechat a byt nervozny a ten moj by akurat vrtel chvostom.t.akze skus zacat najprv u seba a nevymyslaj si co nevies...
Obrázok užívateľa
rUM^pEL

Poslaťod Nils » 12. Sep 2007, 19:22

Milá Fraga, nebudem sa teraz vyjadrovať k tomu čo tu vypisuješ Rumpeľovi, ale k agresívnym jazvečíkom. Keby si si čo to prečítala o etológii - konkrétne o etológii cicavcov žijúcich v pečetnejších spoločenstvách, boli by ti otázky agresivity podstatne jasnejšie. Zjednodušene agresivita je vlastná všetkým sociálne žijúcim vyšším živočíchom. Ty máš ale asi skôr na mysli vnútrodruhovú, prípadne obrannú agresiu. Nemám chuť sa tu o tom rozpisovať - to len na okraj - agresivita a jej použitie je nevyhnutná na reguláciu spoločenských vzťahov taložených na hierarchickom princípe - tak fungujú aj psy.

Teraz k jazvecom - poznám aj (v tvojom ponímaní) agresívnych jazvečíkov. Kamarátovi sa jeden napríklad pri snahe pohladkať ho zahryzol do semenníka(bol v krátkych nohaviciach) - visel a mykal sa až kým dotyčný od bolesti nestratil vedomie. Jasné, že ty nemôžeš vedieť, čo je to za bolesť keď ťa niekto nakope alebo sa ti niekto zahryzne do vajec!!!!!!!!!! Je to asi ako Hellraiser I.+II.+III.+IV. s Nočnou morou z Elm street a všetkými časťami S.A.W. dokopy. To je jeden prípad. Druhý - asi pred mesiacom náš šteniatkovský pitbulčiak sa chcel zoznámiť s postarším jazvecom a odniesol si ranu pod okom(ale nebral som ho na ruky :idea: :lol: ) - pri snahe oňuchať ho. Takže - malý, veľký, dlhý , krátky, plemeno také - či onaké - každý dokáže ublížiť ... Videla si už ako malý pes väčšiemu vyhryzol oko?? Ja áno - no to ti bola prdel!! Alebo keď sa pes s košom pustil do druhého bez koša a skončilo sa to s pozdĺžnym odštiepením kaniny - čiže očného zubu - a videl som aj horšie veci :cry:

Už to tu ktosi písal - Nič nie je čierne a biele - o tom by si mala porozmýšľať - a to skôr ako mi sem napíšeš jedovitú reakciu.

p.s. hlavne sa neurážaj :idea:
V MINULOSTI SOM BOL DOSŤ NAMYSLENÝ, ALE DNES UŽ NEMÁM ŽIADNU CHYBU !

Keď auto - tak žihadlo! Keď žena - tak ohnivá! Keď pes - tak PITBULL !
Obrázok užívateľa
Nils

Poslaťod Fraga » 12. Sep 2007, 20:01

Ospravelnujem sa všetkým že moje tygre v koži jazvečíka chceli zozral pol ludstva tejto planéty a nevynechali ani mierumilovné pitbuly.

Myslím si, že všetky jazvečíky a hlavne tie agresívne moje podotýkam by mali vystrielať alebo prinajmenšom vytrhať zuby a by prestali byť nebezpečné pre pár jedincov, ktorí nechápu o čo tu vlastne šlo.

Nechápem Nils prečo sa obuvaš do mna! Mam pocit že ja hovorim že niečo je červené a ty nie nie nie je to červené!

Pre nechápajúcich napísem znovu. Nemam nič proti pitbulom ale vidím, že vela ludí tu má proti jazvečíkom. Tym krvilačným psom baskervilským zákerným zabijakom a bojovému plemenu. tak. Dufam ze som na nič nezabudla.

Rumpel kde sa to stretneme?
Obrázok užívateľa
Fraga

Poslaťod rUM^pEL » 12. Sep 2007, 20:05

Fraga píše:Nemam nič proti pitbulom ale vidím, že vela ludí tu má proti jazvečíkom. Tym krvilačným psom baskervilským zákerným zabijakom a bojovému plemenu. tak. Dufam ze som na nič nezabudla.

Rumpel kde sa to stretneme?

no vidis...tak ty to iste netvrd o pitoch...a hotovo...

hocikedy...cakam ta v KE
Obrázok užívateľa
rUM^pEL

Poslaťod Fraga » 12. Sep 2007, 20:12

Ale ja som nepovedala že všetci sú zlí! ani že sú zlí ja som povedala napadol ma 1! a nešlo o napadnutie ale o to aby ked sa psi nepoznaju ich mali ludia uviazaných treba čítať čo som napísala ked sa spoznajú a druhá strana nemá nič proti pustím aj ja nech sa hrajú! Ale v zápale boja asi nečítate :(

Nuž to bude asi problem ja som BA a v KE som bola raz v živote asi tak... Takže najdeš ma na výstave :wink:
Obrázok užívateľa
Fraga

Poslaťod rUM^pEL » 12. Sep 2007, 20:21

Fraga píše:Ale ja som nepovedala že všetci sú zlí!

priamo nie...

no vidis ja som v blave nebo lani raz :lol:
Obrázok užívateľa
rUM^pEL

Poslaťod Fraga » 12. Sep 2007, 20:23

Tak dojdi urobíme stretko a uvidíš aj mesto :wink:

Ešte si neodpustím aj tak to bola chyba majiteľa :lol:
Obrázok užívateľa
Fraga

Poslaťod rascal » 12. Sep 2007, 20:27

Fraga píše:Nuž to bude asi problem ja som BA a v KE som bola raz v živote asi tak... Takže najdeš ma na výstave :wink:

uff - havovia ti budu xodit, alebo poznavacie znamenie - zasadne v mojom naruci pre pripad napadnutia agresorom???
rascal

PredchádzajúciĎalší

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Bing [Bot] a 3 hostia