osobne - len malo plemien mi je vyslovene nesympatickych . na prstoch ich poratam zo vsetkych cca375 uznanych FCI a prvym z nich je RR.nasleduje AD

a mame temu na flame:-P
beira píše:Tiez ma to zaujalo preto, lebo ide o RR. Je nemalo majitelov RR, ktori nevedia, do coho idu a potom su nestastni a hladaju rozne riesenia.
V kazdom pripade ti zelam, aby ti bol vernym spolocnikom a aby si sa rozhodol spravne...
Amaguk píše:beira píše:Tiez ma to zaujalo preto, lebo ide o RR. Je nemalo majitelov RR, ktori nevedia, do coho idu a potom su nestastni a hladaju rozne riesenia.
zial RR je momentalne v kurze - tzv. modne plemeno... a fakt je ten, ze mnohi ludia nemaju sajnu tom, co to obnasa a minimalne, ak vobec nejake, znalosti specifik plemena.
Zo svojho okolia poznam zopar a az na vynimky su problemovi - hlavne agresivni, zial...V kazdom pripade ti zelam, aby ti bol vernym spolocnikom a aby si sa rozhodol spravne...
tiez dufam, ze sa zadavatel rozhodne spravne, t.j. v jeho pripade proti kastracii, lebo ta jeho problem nevyriesi...
beira píše:Myslis tym sustredenie sa na pasik? Ja si tiez myslim, ze sa mu venuje primnoho pozornosti na ukor inych vlastnosti... ruham saP niekto ma za to urcite umuci...
![]()
My sme mali stastie... mame v celku pohodove suky, ale mozno to bude aj tym, ze sa im venujeme... Veterinar povedal, ze takeho RR este nestretol
To s tym lovcom mas pravdu, ale nie je sam, co sa nehodi za spolocnika do panelaku...Kolko je nestastnych biglov na svete, napriklad?
emor píše:RR je v prvom rade dravec a pomocny LOVEC. nie kamarat do dnesneho sveta - na slovensku.
eva_ivan píše:a k tej agresivite : bola by som rada, keby ste si stali za svojimi nazormi, kedze v jednej teme tvrdite, ze neexistuje menej alebo viac agresivny pes, vzdy je to o majitelovi, ale zrazu takmer vsetci RR, ktorych poznate, su agresivni.........
emor píše:
--- bígel ... tomu najviac pomohol ORANGE.suhlas. a mozme ist dalej - S.Husky, A.Malamut , kokerspaniel a kopa dalsich...
eva_ivan píše:no emor , hovori sa, ze RR je jedno z najinteligentnejsich ak nie najinteligentnejsie plemeno, tak sa nedivim, ze majitel psa ako je NO ho nedokaze ocenit.
bez urazky, mne je uplne jedno, akej rasy je ten pes, ak je dobre zvladnuty, ale NO je pre mna len tupy stroj na vykonavanie povelov, je jedno, kto mu ich da.
a k tej agresivite : bola by som rada, keby ste si stali za svojimi nazormi, kedze v jednej teme tvrdite, ze neexistuje menej alebo viac agresivny pes, vzdy je to o majitelovi, ale zrazu takmer vsetci RR, ktorych poznate, su agresivni.........
eva_ivan píše:no emor , hovori sa, ze RR je jedno z najinteligentnejsich ak nie najinteligentnejsie plemeno, tak sa nedivim, ze majitel psa ako je NO ho nedokaze ocenit.
bez urazky, mne je uplne jedno, akej rasy je ten pes, ak je dobre zvladnuty, ale NO je pre mna len tupy stroj na vykonavanie povelov, je jedno, kto mu ich da.
a k tej agresivite : bola by som rada, keby ste si stali za svojimi nazormi, kedze v jednej teme tvrdite, ze neexistuje menej alebo viac agresivny pes, vzdy je to o majitelovi, ale zrazu takmer vsetci RR, ktorych poznate, su agresivni.........
Užívatelia prezerajúci fórum: Bing [Bot] a 1 hosť