Krmivá

Tu píšte všetko, čo sa týka výživy a krmív pre psov

Poslaťod dexter13 » 22. Feb 2007, 13:13

Uz som pisal - Precept Growth a Arion large breed /obe od 3-4mes./ od 0-4 sa doporucuje klasik puppy, az potom sa gigant zacne odlisovat :wink:

ps> to su len konfrontacie, ne hadky :lol:
Obrázok užívateľa
dexter13

Poslaťod rybicka » 22. Feb 2007, 13:42

dexter13, nech to nazves ako chces, ale niekedy sa to pekne vyostruje, diky na nazov, prestudujem si to krmivo. :wink:
Zaujíma ma uplne všetko o psoch. Mam 2 milacikov, krizenku husky a vlkodavku. Zboznujem ich
Obrázok užívateľa
rybicka

Poslaťod rybicka » 22. Feb 2007, 13:44

Jo a poznate krmivo Korngold? CO na to hovorite? A Kira Plaudits? To druhe som si citala zlozenie a popravde ma zhrozilo a v tom prvom v zlozeni je napisany popol, som neverila vlastnym ociam. Vraj cisto prirodne krmiva :!: :?: :shock:
Zaujíma ma uplne všetko o psoch. Mam 2 milacikov, krizenku husky a vlkodavku. Zboznujem ich
Obrázok užívateľa
rybicka

Poslaťod dexter13 » 22. Feb 2007, 14:01

ja neznam, kde si nasla? :D

PS: take su fora, vymeny roznych nazorov, casto aj ostrejsich, ale mame sa radi :wink:
Obrázok užívateľa
dexter13

Poslaťod rybicka » 22. Feb 2007, 14:13

dexter13 To Kira Plaudits ani uz neviem, a tym Korngold krmia chovatelia vlkodavov, odkial si beriem steniatko. Je to nemecke, krmivo, teda predava sa v rakusku, nemecku a svajciarsku. POcuj, teraz som zmatena z toho, co si pisal, krmivo s proteinmi 25% je zle, alebo dobre???
Obrázok užívateľa
rybicka

Poslaťod dexter13 » 22. Feb 2007, 14:34

noo, to som nepisal ja ale stryco fos, no konkretne pre stenata vlekych plemien je to dost malo, u dobrych krmiv sa to pohybuje okolo 27-32% u gigantov az 36%.

k tomu korngold, neviem moze byt, ale ani nazvom mi to nic nehovori, ze by to bolo neake znamejsie. Viem, ze alabajom dava dost chovatelov RC a lacnejsie krmiv, no neviem, ci je to nay volba, ale beru to na priamo ako reg. chovatel.
Obrázok užívateľa
dexter13

Poslaťod rybicka » 22. Feb 2007, 14:41

dexter13 ked sa pozries tu na hlavnej stranke na psov Irsky vlkodav, tak tam ma stranku Aarkas-eden a oni ho tam maju popisane. To krmivo ma priamo stranku v nemcine www.korngold.at vyzera na rakusku stranku. Ina kpozerala som na tie Precept a Arion a zrovna najlacnejsie krmiva to nie su, chjooo :roll:
Obrázok užívateľa
rybicka

Poslaťod dexter13 » 22. Feb 2007, 15:06

arion je drahsi, ale na precept growth cca. 1499,- podla mna neni moc za 15kg, ten korngold mi pripada ako Milkidog v SR asi aj cena bude podobna http://www.milkivit.de/ ak chces krmit lacnejsim bude aj nizsia kvalita - nizsia milkidog, fides breeder line
Obrázok užívateľa
dexter13

Poslaťod rybicka » 22. Feb 2007, 16:33

dexter13 steniatko chcem krmit kvalitnym, ale neviem, kolko toho vlkodav zozerie za mesiac a nie som extra bohata, takze radsej budem dovarat domacu stravu a davat stredne kvalitne krmivo, co vyde lacnejsie a viem, ze z varenej stravy dostane zvysok potrebnych vitaminov a latok. :wink:
Obrázok užívateľa
rybicka

Poslaťod dexter13 » 22. Feb 2007, 17:17

ved hey, v poriadku, no akurat ti moze povedat, ze ku mne co chodia brat alabajom, tak zeru cca 15kg za 2-3tyzdne, neviem jak je to s IW. To je samozrejme, ja sa tiez prevazne pytam aku kvalitu chcu a co za to chcu dat a podla toho poradim, celkom fayn je ten Milki /cca 800-900sk za 15/ v tejto cenovej kategorii, prip. neviem jak je na tom s cenou trainer /ale myslim, ze patri medzi drahe/. taze tak, ale ked pride tot docent Fos, urcite nam to ozrejmi :wink:
Obrázok užívateľa
dexter13

Poslaťod SH a perzska macka:) » 22. Feb 2007, 18:35

na Trainer si mozes pozriet ceny tu: www.trainer.sk
Ja kupujem Trainer - Baby Medium a za chvilu budeme uz krmit Daily Medium (Professionale), zatial sme spokojni, len cena sa zvysila po novom roku o 100,- co neni az tak hrozne...
SH a perzska macka:)

Poslaťod SH a perzska macka:) » 22. Feb 2007, 18:38

a dexter o tom krmive Milki ci ako sa to vola, ake je tam zlozenie, pripadne maju stranku? rada by som si to pozrela..
Inak ten Trainer stoji tak 15kg 1300sk (medium) pri maxi je to o nieco viac.. ale tu sa oplati kupovat v akciach, teraz bola v 15+3kg zdarma
SH a perzska macka:)

Poslaťod dexter13 » 22. Feb 2007, 19:03

prip. da mi take bezne krmivo, pekne vonia, stranku nemaju iba, ze sa spytas v petshope, je tam viac typov - maju aj vlockove, obyc. a pod. delenie maly - velky neni, to je dost minus. Prirovnal by som hooo asi k tomu korngoldu, este aj obal podobny, ved kuk na booklet, co som splasil od znameho... aj ja ho mam, ale nechelo by sa mi ho skenovat :lol:
http://i12.tinypic.com/3y2e694.jpg
Obrázok užívateľa
dexter13

Krmivo

Poslaťod fosilia » 22. Feb 2007, 20:05

Rybicka nemyslim si, ze sa tu hadame lebo vymena nazorov este nie je hadka a aj tak obcas pisem ironicky.
Dexter13 to uz pochopil a aj jeho ton sa zmiernil. Ono sa tazko nieco vysvetluje pisomne, pretoze vela veci a zvlast v oblasti vyzivy psov ci maciek nie je jednoduche vysvetlovat. Momentalne som v Thajsku a kedze tu funguje internet zadarmo cez cinsky server pisem nielen tazko cez EU klaves ale tato stranka sa otvara velmooo pomaly. Dufam, ze ked toto napisem tak to aj odosle. Nechcem robit reklamu nejakemu krmivu ale neverim, ze dobri chovatelia v Austria krmia krmivom Korngold. Ved je to otras. Tuto jeden technolog vyroby konzerv pre macky sa smeje, ze ci to nie je pre prasce. Fakt uroven. Kira je talianske premiove krmivo nevyznacujuce sa kvalitou ale ako lacny standart ujde.
Arion a Precept su asi na podobnej urovni z premiovych krmiv. Zo superpremiovych krmiv ste spomenuli Trainer ale je kratko na trhu tak tazko hodnotit. Jeho prednostou je zapracovavanie cerstveho masa ako posledna finalna surovina vo vyrobe granule a mozno teplota ktora sa pohybuje v parnom kupeli 80-110C. Mam tu pred sebou celu linku Wenger na PC tak to odtial citam.
Krmivo pre stenata velkych plemien som uz popisal a hodnoty proteinov pri starte a pocas vyzivy prvych 2 rokov sa dost lisia.
Stenacie krmivo pre gigantske plemena, ktore ma nad 30% proteinov nie je vhodne a ak je este zdvihnute, tak mozete ocakavat ze niekde v mucke bude veeela peria a v krmive veela vajec.
Suhlasim s Dexterom v tom, ze kludne moze byt krmene stena ja 40% proteinom, ale musi to byt granula vyrobena z kvalitnej masovej suroviny t.j. lahko stravitelnej bielkoviny v podiele nad 50% a som zvedavy kto zaplati nad 6000,/15kg vrece.
Vacsinou su to zvierata z Noveho Zelandu alebo z Azie. Tu konkretne vo fabrike vyrabaju konzervy s 95% podielom masa, pricom vsetko sa rucne cisti a do konzervy idu len kuracie prsia. Vzhladom na lacny produkt aj konzerva je velmooo lacna.
Obrázok užívateľa
fosilia

Poslaťod dexter13 » 22. Feb 2007, 20:29

Zdravim thajsko :D, co tam delas? Aj ja chcem, kde na to beres tsts, zaplat aj mne daku cesticku :)

Urcite ma trainer cerstve maso za taku cenu? /1400za15/ nepoznam chcem sa informieren, maybe objednam :)
Obrázok užívateľa
dexter13

PredchádzajúciĎalší

Späť na Výživa, krmivá

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia