Nikka.
1.) hovoris z cesty
2.) mimo temy
Naposledy sa vyjadrujem k masu a kostiam v teme o zlazach. Pokial sa chces seriozne bavit o mase, tak v mojom predchadzajucom prispevku je link s temou maso a kosti. Alebo si zaloz vlastnu temu: "Preco maso a kosti nie." a tam sa realizuj.

Ale z argumentami ktore pouzivas asi tazko niekoho presvedcis.
Pokial za maso povazujes zobaky a pod. tak sa tvojim prispevkom necudujem.
Ak ta zaujima, tak moj pes zerie okrem granuli hovadzie maso z masiarstva s cca 70% podielom cistej svaloviny 75,-/1kg tzv. hovadzie odrezky. O takom mase sa tvojim granuliam ani nesniva! Z toho masa si ludia varia gulas (raz som uz aj ja uvaril a chutil), alebo robia f.a.s.i.r.k.y (inac mi to cenzuruje).
Tie behaky, zobaky, perie, konzervanty a tazko stravitelne obilniny skor papa tvoj hawinko, len v praskovej forme.
A k tomu zapachu z papule len dve poznamky. Mojmu psovi pachne z papule viac po granuliach, ako po mase so surovou zeleninou. A to do neho ani nemusim pridavat ziadne vonave a zapach potlacajuce bylinky podla poslednej granulovej mody.
P.S.: Pomaly v kazdom svojom prispevku spominas ambulancie u veta. Nepochybujem, ze mas bohate skusenosti pri tvojich "modernych" nazoroch na vyzivu. Ja keby sa neockovalo, tak uz ani neviem ako to tam vyzera. A to som po vetoch behal do 3 mesiacov veku psa minimalne raz tyzdenne a vela nechybalo bol by skapal ako tazky alergik.
Nezachranila ho ziadna veterinarna rada granuli, ale to ze som ziadnou z tych diet po skusobnom baleni nekrmil aj napriek ubezpecovaniu veta, ze "je to celozivotna zalezitost a liecenie je zdlhave".
Vhodne granule som si nasiel sam (to som bol este moderny

) a alergia bola fuc. Dnes je to vymeneny zdravy a silny pes ktory nema alergiu na nic, co je pre psa prirodzene.
Este, ze v case ked som sa tu registroval tu bolo ine osadenstvo s inymi nazormi ako mas ty. V tych starych postoch je stale co citat a ucit sa, tvoje prispevky v tejto teme su s prepacenim len blaboly. Clovek by od niekoho, kto je pri psoch uz nejaky ten rocik cakal rozumny argument a nie taketo... uz som to pomenoval.
Prepac, ale ked nieco tvrdis, tak to dokaz. Na tej ordinacii sa asi hodne ludi pobavilo.