Mladý jačmeň
Prečo práve mladý jačmeň
Účinky a zloženie
Pomoc pri konkrétnych problémoch
Skúsenosti užívateľov
Pestovanie Mladého jačmeňa
Výroba a kvalita
Užívanie Mladého jačmeňa
________________________
Hlavná stránka
Chlorella pyrenoidosa
Predaj zelených potravín
Možnosť spolupráce
|
Pestovanie Mladého jačmeňa
Náročné štandardy výroby Mladého jačmeňa predražujú náklady, ale aj napriek tomu David Sandoval
(prezident výrobnej spoločnosti) trvá na pestovaní organickou cestou, tj. zásadne bez použitia pesticídov a herbicídov.
Jačmeň sa pestuje spoločne s lucernou na viac ako 1100 hektároch panenskej pôdy, na ploche bývalého sladkovodného jazera v Utahu. Tisíce rokov
dochádzalo k splachovaniu minerálnych látok z okolitých hôr do jazera.
Zároveň sa usadzovali organické zvyšky. Po vyschnutí jazera ležala pôda ako úhor stovky rokov v polopúštnej krajine.
Dnes je obrábaná šetrným rotačným spôsobom. Lucerna sa pestuje s jačmeňom striedavo,
v súbežných pruhoch preto, aby v krajine nevznikla jednotvárna a neprirodzená monokultúra
zbavená života. Lucerna dodáva pôde dusík, ktorý prirodzene zvýši obsah chlorofylu v listoch
jačmeňa. Pestovateľská farma je vo vysokej nadmorskej výške okolo 1500 m, čo prispieva
k vysokému obsahu bielkovín a vďaka intenzívnemu slnečnému svetlu aj k veľkému obsahu
chlorofylu. Každoročné striedanie plodín a pestovanie v pôde bohatej na minerály zaisťuje
výživnú hodnotu úrody.
Výroba a kvalita
Mladé listy jačmeňa sa zbierajú v dobe, kedy dosahujú 20 až 25 centimetrov, pretože v tejto
prvotnej fáze rastu vykazujú najvyšší obsah aktívnych zložiek. Pri dĺžke 40 cm už výťažnosť
týchto látok výrazne klesá. Listy sú nazbierané, opláchnuté, vylisované a získaný extrakt
sa necelé 2 minúty suší iba pri teplote 31 °C. Tým vznikne 100% čistý a nepasterizovaný prášok
na prípravu živej šťavy jemnej chuti. Spracovateľský proces Davida Sandovala umožňuje získať
„živú" zelenú šťavu. Skutočnú rastlinnú miazgu. Účinné zložky nie sú poškodené a je to dosiaľ
najšetrnejší spôsob spracovania. Od okamihu zberu cez vylisovanie, vysušenie, až do vákuového
zabalenia suroviny neuplynú viac ako dve hodiny! Prášok je sám o sebe svetlo zelený, ale po
rozpustení vo vode získa sýto zelenú farbu. Svetlá zeleň prášku je daná lomom svetelných lúčov
dopadajúcich na jemné čiastočky prášku.
Udržujte ho v úplnom suchu, pri izbovej teplote a v tme. Jeho záručná doba je dva roky.
 |
 |
 |
Mladý jačmeň
spĺňa medzinárodné
parametre kvality. |
Mladý jačmeň
je v USA uznaný ako bezpečná
a užitočná potravina
pre diabetikov. |
Mladý jačmeň
je v USA uznaný
stopercentne košer. |
|
|