Mladý jačmeň
Prečo práve mladý jačmeň
Účinky a zloženie
Pomoc pri konkrétnych problémoch
Skúsenosti užívateľov
Pestovanie Mladého jačmeňa
Výroba a kvalita
Užívanie Mladého jačmeňa

________________________

Hlavná stránka
Chlorella pyrenoidosa
Predaj zelených potravín
Možnosť spolupráce
 



      pestovanie jačmeňa


Pestovanie Mladého jačmeňa

Náročné štandardy výroby Mladého jačmeňa predražujú náklady, ale aj napriek tomu David Sandoval (prezident výrobnej spoločnosti) trvá na pestovaní organickou cestou, tj. zásadne bez použitia pesticídov a herbicídov. Jačmeň sa pestuje spoločne s lucernou na viac ako 1100 hektároch panenskej pôdy, na ploche bývalého sladkovodného jazera v Utahu. Tisíce rokov dochádzalo k splachovaniu minerálnych látok z okolitých hôr do jazera.
Zároveň sa usadzovali organické zvyšky. Po vyschnutí jazera ležala pôda ako úhor stovky rokov v polopúštnej krajine. Dnes je obrábaná šetrným rotačným spôsobom. Lucerna sa pestuje s jačmeňom striedavo, v súbežných pruhoch preto, aby v krajine nevznikla jednotvárna a neprirodzená monokultúra zbavená života. Lucerna dodáva pôde dusík, ktorý prirodzene zvýši obsah chlorofylu v listoch jačmeňa. Pestovateľská farma je vo vysokej nadmorskej výške okolo 1500 m, čo prispieva k vysokému obsahu bielkovín a vďaka intenzívnemu slnečnému svetlu aj k veľkému obsahu chlorofylu. Každoročné striedanie plodín a pestovanie v pôde bohatej na minerály zaisťuje výživnú hodnotu úrody.

Výroba a kvalita

Mladé listy jačmeňa sa zbierajú v dobe, kedy dosahujú 20 až 25 centimetrov, pretože v tejto prvotnej fáze rastu vykazujú najvyšší obsah aktívnych zložiek. Pri dĺžke 40 cm už výťažnosť týchto látok výrazne klesá. Listy sú nazbierané, opláchnuté, vylisované a získaný extrakt sa necelé 2 minúty suší iba pri teplote 31 °C. Tým vznikne 100% čistý a nepasterizovaný prášok na prípravu živej šťavy jemnej chuti. Spracovateľský proces Davida Sandovala umožňuje získať „živú" zelenú šťavu. Skutočnú rastlinnú miazgu. Účinné zložky nie sú poškodené a je to dosiaľ najšetrnejší spôsob spracovania. Od okamihu zberu cez vylisovanie, vysušenie, až do vákuového zabalenia suroviny neuplynú viac ako dve hodiny! Prášok je sám o sebe svetlo zelený, ale po rozpustení vo vode získa sýto zelenú farbu. Svetlá zeleň prášku je daná lomom svetelných lúčov dopadajúcich na jemné čiastočky prášku.
Udržujte ho v úplnom suchu, pri izbovej teplote a v tme. Jeho záručná doba je dva roky.

Mladý jačmeň
spĺňa medzinárodné
parametre kvality.
Mladý jačmeň
je v USA uznaný ako bezpečná
a užitočná potravina
pre diabetikov.
Mladý jačmeň
je v USA uznaný
stopercentne košer.

   
 © PP Graphic Image, Peter Pekár, Bratislava 2008. Zdroj informácií: materiály Green Ways