Krmivá

Tu píšte všetko, čo sa týka výživy a krmív pre psov

Poslaťod Fraga » 10. Sep 2007, 13:13

nooo vystavna zlava 6kg 390Kč. Pssssst len tak medzi nami ja viem že to nie je superpremiovka (to by bola asi iná cena) ale ujo povedal a tak podala ďalej :lol: aby si sa aj ty pobavil. Len z toho konzervovania som stale jelen. :) dúfam že moc škodlivé to nie je Hm?
Obrázok užívateľa
Fraga
 
Príspevky: 464
Registrovaný: 9. Júl 2006, 11:26

Poslaťod daga » 10. Sep 2007, 15:20

Fosilia - kŕmim FM naturaly holistic.....nejak dúfam, že zbytočne nevyhadzujem peniaze v domnení, že je to OK. Dík
daga
 
Príspevky: 80
Registrovaný: 10. Sep 2007, 14:38

krmivo

Poslaťod fosilia » 10. Sep 2007, 15:33

Dada :wink: ok.
Obrázok užívateľa
fosilia
 
Príspevky: 356
Registrovaný: 16. Okt 2006, 7:48

Re: krmivo

Poslaťod daga » 10. Sep 2007, 21:24

fosilia píše:Dada :wink: ok.

Tak dík som rada....
daga
 
Príspevky: 80
Registrovaný: 10. Sep 2007, 14:38

Co pre nowofundlandana?

Poslaťod bobtail » 14. Sep 2007, 13:53

Fosilia prosim ta aku zn by si modporucil pre Nowofundlandana.
Vzhladom na to ze RC je podla fora vzhladom na cenu nekvalita tak neviem cim mam krmit
porad
dik
bobtail
 
Príspevky: 4
Registrovaný: 12. Sep 2007, 14:29

Re: krmivo

Poslaťod Van » 17. Sep 2007, 12:45

fosilia píše:...vacsina novych ci starych dovozcov bude hladat znacky krmiv v Europe a z USA ci Kanady budu vozit naozaj len dobrodruhovia.
vyskusali sme viacero krmiv, no uz pocitujem, ze to chce zmenu (psovi cca pred pol rokom otvarali creva a hoci z vet. hladiska je ok, travi mu stale divne a povodne krmivo uz teda prenho nie je moc ok), tak sme zacali hladat...chcela som povodne vyskusat spominane Canidae, nakolko si ho chvatelia fcr v cechach chvalia, no bohuzial, problem s dodavkou...tak som hladala dalej...dostala som link na bozita.cz, trochu sme s chovatelmi konzultovali krmivko a nakoniec som skusila zobrat jedno vrece Bozita Robur Low Protein...velmi ma vsak prekvapilo, ked na obale bolo uvedene aj BHT a BHA, co na webe nebolo...na otazku, ako to teda je, sme s kamoskou od dovozcu dostali odpoved, ze fy, ktora toto krmivko vyraba, pri vyrobe chemicke konzervanty nepouziva, no vzhladom na prisnejsiu legislativu a to, ze niektore suroviny, ktore nakupuje su uz konzervovane bht a bha, musi uviest aj toto nepatrne mnozstvo na obale.

Tak sa chcem opytat, najma teba Fosilia, nakolko je to podla teba len vyzutie sa z nacrtnuteho problemyu, ze na webe jedno, na obale druhe. Pripadne, ci je to naozaj "neskodne" mnozstvo...resp. co si o tomto krmive (vyrobcovi) myslis...
Vopred vdaka za odpoved :)

este dodavam link na svedske stranky co sa zlozenia tyka...ja po svedsky ale neviem a v aj preklade zas nic nemaju uvedene :( http://www.doggy.se/item.asp?ID=85&Brands=1
Obrázok užívateľa
Van
 
Príspevky: 237
Registrovaný: 29. Jún 2006, 21:14
Bydlisko: BA

Bozita

Poslaťod fosilia » 17. Sep 2007, 13:54

Van v prvom rade je od dovozcu neseriozne uvadzat na svojich strankach nepresny preklad.
Len pre porovnanie:
Original: Maize meal, chicken meat, rice, chicken meat meal, maize germ, animal fat, chicken digest, beet fibre, linseed meal, elk meat, minerals, lactic acid, potato protein, molasses , yeast, B-1.3, 1.6-glucan, glucasamine, chondroitin sulphate.

Česky preklad zo stranok: čerstvé losí maso, čerstvé kuřecí maso, kukuřičná moučka, rýže, kuřecí moučka, kukuřičné klíčky, živočišný tuk, bramborové proteiny, lněné semínko, minerály, mléčné kultury ( probiotika ), řepné řízky, vitamin C, vitamíny, B-1,3/1,6 glucan, chondroitin sulfat, glukosamin.

No a nakoniec v materskom jazyku vyrobcu:
Majsmjöl, svensk kyckling, ris, kycklingköttmjöl, majsgroddar, animaliskt fett, kycklingbuljong, potatisprotein, betfibrer, linfrömjöl, svensk älg, mineraler, mjölksyra, C-vitamin, vitaminer, ß-1,3/1,6-glukan.
Energitäta rĺvaror skyddas av EU-godkända antioxidanter.

Dalej to nebudem ani komentovat. Toto krmivo nie je urcene pre psov s citlivym travenim... Taketo krmiva maju oznacenie Senzible.
Low protein je pre psov s už existujúcim obmedzením funkcie obličiek (vzostup kreatinínu a močoviny v sére). Ďalej pri poškodení obličiek, napr. intersticiálna nefritída, akútne zlyhanie obličiek alebo anúria.
Obrázok užívateľa
fosilia
 
Príspevky: 356
Registrovaný: 16. Okt 2006, 7:48

Poslaťod Van » 17. Sep 2007, 13:57

vdaka :) ...takze ked to zhrniem, bude lepsie, ak siahneme po inych granuliach...rozmyslam, co mi ostava z ponuky v cr/sr pretoze u nas je trochu problem v tom, ze jahnacinu donho nedostanem, proste pred nou doslova cuva a na druhu stranu, z poniektorych krmiv mi chudne, proste mu nestacia, zrejme ma rychlejsi metabolizmus alebo ako si to vysvetlit, lebo pohybu ma tak primerane, nie je v zatazi...ktosi radil davat zatazovky, ale ta predstava sa mi moc nepaci...celkom mu kedysi sedelo anf (presli sme z neho pre problem s dodavkou kedysi, tak mozno sa vratime, ak nebude canidae dovtedy dostupne...ronovi surodenci su na tom podobne a chvalia si, ze im sedi, tak by mohlo snad aj nam, len ho dostat)....no nic, mam cca mesiac na to, aby som nieco vymyslela, kym dopapame vrecko...snad sa dovtedy aj problemove dodavky vyriesia...
Obrázok užívateľa
Van
 
Príspevky: 237
Registrovaný: 29. Jún 2006, 21:14
Bydlisko: BA

Poslaťod ivana1 » 17. Sep 2007, 15:35

Ahoj, Van :) ,
my tiez mame ANF pokial nepride konecne to Canidae. ANF beriem zo 4labiek, ma dobre ceny. Maju ho aj v Lamacskom Tescu - v tom chovatelskom obchode. Canidae snad konecne dorazi, hovori sa o par tyzdnoch. Ale to sa hovori aj o Timberwolfe. :D


Po rade fosilie sme dali nasej shibe kralicie granule (aj ked su s kukuricou a nie s ryzou) - Trainer fitness. Velmi :!: :!: :!: jej chutia, len mam pocit, ze ju zapekaju - kaka len bobky, na viac krat. :oops: Mozno jej ich budem miesat s tym ANF, lebo vtedy sme mali psa a nie kozu. :lol:
Obrázok užívateľa
ivana1
 
Príspevky: 99
Registrovaný: 1. Apr 2007, 17:20
Bydlisko: Bratislava

krmivo

Poslaťod fosilia » 17. Sep 2007, 18:02

Van a co tak napisat diagnozu a potom je mozne aj radit cim krmit. Samozrejme plemeno a vek psa.

Bozitu sme rozoberali na jednom ceskom fore uz davnejsie.

V krmiv s textom av EU-godkända antioxidanter je lepsie nechat pre tych co nevedia citat a nechaju sa oblbovat pri vyrobe chemicke konzervanty nepouziva, no vzhladom na prisnejsiu legislativu a to, ze niektore suroviny, ktore nakupuje su uz konzervovane bht a bha, musi uviest aj toto nepatrne mnozstvo na obale.

Otazkou je preco potom nakupuju take suroviny.
:twisted:

Ivana 1 aj kralik kaka len bobky. :P
Obrázok užívateľa
fosilia
 
Príspevky: 356
Registrovaný: 16. Okt 2006, 7:48

Re: krmivo

Poslaťod ivana1 » 17. Sep 2007, 18:32

fosilia píše:Ivana 1 aj kralik kaka len bobky. :P


:lol: :wink: :lol: Tak, tak, mas pravdu. :D Ale granule smakuju (klop klop!). Ako vojdu, v takom tvare aj vyjdu. :oops: Uvidime dalej. Zatial ja chvalim. Ale teraz vecer som jej naliala acidko, aspon trochu. :shock:
Obrázok užívateľa
ivana1
 
Príspevky: 99
Registrovaný: 1. Apr 2007, 17:20
Bydlisko: Bratislava

Arden Grange

Poslaťod lucik » 17. Sep 2007, 19:59

a co tak ohovorit Arden Grange? niekde mi niekto pisal, ze je lepsie ako FirstMate, ale ked som chcela, aby mi porovnal konkretny typ z jedneho a druheho, tak uz nenapisal..

rada by som porovnala AG Adult Chicken LB a FM Maintenance LB
prosiim! alebo proste nieco porovnatelne ak tieto nahodou nie su.

dakujem vopred.
Obrázok užívateľa
lucik
 
Príspevky: 175
Registrovaný: 22. Mar 2006, 15:29
Bydlisko: Piestany

Poslaťod ivana1 » 17. Sep 2007, 20:18

Ja by som sa chcela zase opytat: bola som na specialke shiba klubu na Morave. Mimo iných pochutok a kosticiek sme dostali v igelitovom vrecku Fitmin granule. Podla popisu na www.fitmin.sk - noooo. Ale mala to zrala, akoby tyzden nejedla. (Pozor, viem, ze co je zrave, je asi preto, lebo tam zase pridali nejake vonave svinstvo... :? .) Ale chcem sa popytat, ci ma niekto skusenosti s ich vyzivovymi tabletami - na srst, na klby. Moc tomu neverim, ale kamoska to chce zhanat. No - ja som neni za. :roll:
Obrázok užívateľa
ivana1
 
Príspevky: 99
Registrovaný: 1. Apr 2007, 17:20
Bydlisko: Bratislava

Poslaťod rybicka » 18. Sep 2007, 7:14

len taka mala otazocka, asi budem vyzerat celkom hlupo, ale AKO poznam, ze granule maju BHA a BHT. Co je to vlastne zac? Docitala som sa, ze su to prvky na baze vitaminu E, ci co to, velmi dobre som to nepochopila....Preco skodia tieto latky a ako? Nemam potuchy, co to je.... :oops: :roll:
Zaujíma ma uplne všetko o psoch. Mam 2 milacikov, krizenku husky a vlkodavku. Zboznujem ich
Obrázok užívateľa
rybicka
 
Príspevky: 523
Registrovaný: 28. Sep 2005, 7:37
Bydlisko: Skalica

Lucik

Poslaťod fosilia » 18. Sep 2007, 8:10

Firstmate Maintenance stoji v prepocte cca 990,- Sk/15kg. Doporucena cena na www.firstmate.com Nezahrnute rozdielne DPH.

Maintenance large breed toto krmivo nie je uvedene na oficialnych strankach ze sa vyraba. Tak je mozne ze je to mozno chovatelska rada a ta bude balena vo vacsich obaloch.

Arden Grange LB 1477,- Sk/15kg. Zdroj: www.ardengrange.com

Co chces porovnavat, ked oficialne Maintenance large breed neexistuje a analyza nie je zverejnena.

rybicka na tuto temu uz bolo popisane hadam dost tak mozno len strucne vyjadrenie veterinara co ma za sebou vyse 20rocnu prax.

http://www.canine-epilepsy-guardian-angels.com/toxicology_of_bha.htm
Obrázok užívateľa
fosilia
 
Príspevky: 356
Registrovaný: 16. Okt 2006, 7:48

PredchádzajúciĎalší

Späť na Výživa, krmivá

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

cron