Ahojte, je tu niekto, kto si chce písať o potkanoch?
Pre mňa sú to úžasné zvieratká, ktoré si veľmi cením a obdivujem pre ich inteligenciu.
Ako chováte Vaše potkany - máte ich viac a hrajú sa spolu, alebo máte jedného a celý deň je s Vami?
Koľko rokov sa dožívajú Vaše potkany?
Ja som mala zatiaľ troch. Prvého sme chovali samého, volal sa Max, dožil sa len niečo okolo roka a pol.
Druhého a tretieho sme mali/máme už vyše dva a pol roka, takže zatiaľ rekord. Jeden z tých dvoch, Max II., mi umrel pred dvomi týždňami. Bolo veľmi dojemné, že keď umieral, tak ten druhý, Hnedko, k nemu prišiel a zakryl ho púpavovým listom a ležal pri ňom, až kým jeho priateľ neskonal. Až sa mi tlačia slzy do očí, keď na to pomyslím .
Ostal nám teda už len Hnedko. Žije už sám, lebo sa k nemu bojím kúpiť mladého, lebo by ho určie zabil, no rozmýšľam, či ho nemám dať utratiť, lebo je už chudáčik vyše troch mesiacov úplne slepý, má lysinky v srsti a najhoršie je, že sa veľmi bojí, lebo keďže nevidí ľudskú ruku, tak chytá strach, keď sa ho zrazu niečo dotkne. Hoci sa snažím k nemu približovať veľmi pomaly, aby najprv rozpoznal pomocou čuchu, že v blízkosti je ľudská ruka, tak sa aj tak bojí.
Budem rada, keď mi niečo napíšete o svojich miláčikoch.